Het seizoen van de...

paling

Bij Rantree passen we onze menu’s regelmatig aan, om u steeds het beste van elk seizoen te kunnen serveren. Dit keer zet ik graag de Europese paling in de spotlight. Een heerlijke vis, die al duizenden jaren een waardevolle voedingsbron vormt voor mensen in Europa en Noord-Afrika.

De Europese paling is een ware globetrotter. De paling wordt geboren in het zoute zeewater, waarna deze als jonge glasaal het zoete binnenwater opzoekt om tot volwassenheid door te groeien. Vervolgens keert de volgroeide paling terug naar het paaigebied in zee om voor nageslacht te zorgen. Door de steeds strakker afgeschermde Europese kunstlijn heeft de paling de laatste jaren grote moeite de binnenwateren te bereiken. Daarom wordt de palingstand door Europese regelgeving tegenwoordig goed beschermd. Gelukkig maar, want we hopen lang te kunnen blijven genieten van deze verrukkelijke vis.

In ons JRE menu Rantree vindt u de paling -gerookt- terug in een mooi voorjaarsgerecht met witte asperge, groene aardbei, soja, koriander.

Ralph Hermans - Chef-kok Restaurant Rantree
Ralph Hermans
Chef-kok Restaurant Rantree