"Age and glasses of wine
should never be counted."

Ik wil onze gasten verrassen met mooie en bijzondere wijnen en vertel u graag over mijn eigen favorieten en nieuwe vondsten.

Graag vertel ik u over Annendale Estate, gevestigd aan de uitlopers van Helderberg in de regio Stellenbosch, Zuid-Afrika. De eigenaar Gerhard du Toit is de vijfde generatie van de Huguenot familie (De eerste familie uit Frankrijk die eind 17de eeuw begon met landbouw/wijnbouw). Hij startte het wijnhuis  in 2000 met een andere filosofie dan de meeste wijnmakers. Hij wilde terug naar de roots, zonder moderne technieken, zoals het in de middeleeuwen werd gedaan. Hij gebruikt slecht 10% van zijn druiven om wijn van te maken, de rest verkoopt hij.

Wat ik zelf nog nooit eerder heb gezien, is dat hij alle wijnen die hij maakt laat rijpen op Franse eiken vaten, minstens 92 maanden. Hierdoor krijgt de wijn minder veroudering mee, dan wanneer het op fles rijpt. Het is bijzonder om een wijn van 2004 te openen die bijna geen kleur verandering heeft of veroudering heeft opgelopen.

Nadat wij zelf het domein bezocht hadden, wilde wij niets liever, dan deze wijnen op onze wijnkaart plaatsen, echter, dit was makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben de bestelling gedaan rond februari 2017 en we kregen, doordat hij nog niet eerder geëxporteerd had naar Nederland, de wijnen binnen in december 2017! We zijn daardoor wel extra trots dat wij zijn wijnen nu op onze kaart hebben staan, vraag er naar bij uw bezoek!

Jennifer Silvius-Hermans - Sommelier Restaurant Rantree
Jennifer Silvius-Hermans
Sommelier Restaurant Rantree