Smakelijk Maastricht: "Op niveau dineren in een ontspannen ambiance"

Smakelijk Maastricht is een platform over uit eten gaan in Maastricht met nieuws, restaurantblogs en een restaurantgids over de Maastrichtse eetcultuur. Op 31 juli publiceerden zij een mooi artikel over een avondje Rantree:

"Restaurant Rantrée: op niveau dineren in een ontspannen ambiance

We wilden het nét zelf opmerken, maar het groepje Belgische gasten dat deze locatie heeft uitgekozen voor het vieren van een 25-jarig huwelijk, is ons voor. ,,Wat is het hier ongelooflijk fijn zitten”, stelt een lid van het gezelschap vast. 

We zijn neergestreken op de Kesselskade, op het terrasje voor Restaurant Rantrée, een zaak die al geruime tijd getipt wordt voor een Michelin-ster. Een hele prestatie voor een eetgelegenheid die pas sinds 2014 in Maastricht gevestigd is. Al ligt een bekroning door ’s werelds invloedrijkste restaurantgids eigenlijk ook wel voor de hand. De eigenaren van Rantrée, chef-kok Ralph Hermans en zijn partner Jennifer Silvius, kunnen – ondanks het feit dat zij nog vrij jong zijn – bogen op een mooie staat van dienst: hij was onder meer souschef bij sterrenrestaurant Kristalijn in Genk; zij werd in 2012 uitgeroepen tot ‘beste sommelier van België’. Daarbij komt dat Michelin Rantrée al kort na de opening in 2014 beloonde met een Bib Gourmand.

Dat het Belgische gezelschap het hier heerlijk zitten vindt, is niet zo vreemd: het krijgt de ene na de andere amuse voorgeschoteld. Een jong lid van het bedienend personeel schenkt nog eens bij uit de zojuist geopende fles huischampagne van het merk Pol Roger, de favoriete bubbel van het Britse koningshuis.

Ook wij starten onze avond met een hele reeks kleine hapjes..." Klik hier voor het hele artikel