Driedelige cursus Wijn en Spijs door Wijnstudio

De Wijnstudio in Maastricht is de grootste aanbieder van internationale wijncursussen in Nederland. In mei en juni wordt bij Rantree een driedelige Wijn en Spijs cursus georganiseerd voor wijncursisten, horeca-medewerkers, chefs, amateurkoks én foodies!

 

Op zondag 19/05, 02/06 en 16/06 wordt er bij restaurant Rantree een cursus Wijn en Spijs gegeven door Wijnstudio. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. 

"Dit seizoen starten we met een complete vernieuwd en uitgebreid boek. 
Tijdens de cursus behandelen we drie modules, maar het boek geeft je maar liefst 11 hoofdstukken.
Dit zijn de onderwerpen:

* Wijn proeven, kopen, beoordelen
* Introductiemodule: de gastronomische proefmethode
* Chefmodule: koken naar de wijn
* Sommeliermodule: wijn bij het gerecht
* Kijk op gastronomie
* Cultuur: diverse keukens
* Productkennis en toepassingen
* Dranken gastronomisch
* Organisatie en gastvrijheid
* Praktijkvoorbeelden: restaurant Rantree, FG restaurant**
* Snel kiezen: tips en trucs

DE SYSTEMATISCHE METHODE

De Wijn en Spijs module is een systematisch opgebouwde cursus in drie middagen, waarbij de theorie duidelijk uitgelegd wordt. De proefervaringen van 30 gerechten en wijnen worden samen besproken, zo leer je hoe je kunt koken naar de wijn, en hoe je de wijn kiest of aanpast.

TIJDSDUUR:  3 dagdelen (3 uur per les, laatste les incl. examen 3 ½ uur).
DOELGROEP: wijncursisten, horeca-medewerkers, chefs, amateurkoks, foodies.
NIVEAU: vanaf Basis level 1, of SDEN 2.
ZELFSTUDIE: we adviseren 5 uur thuisstudie.
PRIJS:   € 295,- inclusief examen.

Aanvang: 12:00 tot 15:00 uur"

Er zijn nog enkele plaatsen bij ons beschikbaar. Klik hier om je in te schrijven.
Bezoek de website van de Wijnstudio voor meer informatie.